TAPAS





Hej venner.

Intet er så lækkert som et middagsbord med muligheder. Her har vi lavet fire af vores yndlingstapas. En salat med mango, seranoskinke og vanilje, omelet, chili-hvidløgsstegte rejer og gazpachosuppe med topping. Dejligt sommerligt og let. Retterne egner sig også godt til picnic, hvor det er delikat med en masse små retter.  Alle opskrifterne er til fire personer, og der er nok mad hvis man vælger at lave alle fire retter. 


Gazpachosuppe: 

2 røde peberfrugter 
2 skiver hvedebrød 
1 hel agurk, skrællet
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater 
2 spsk olivenolie 
1 l god grøntsagsboullion 
2 spsk hvidvinseddike
Salt og peber
Citronsaft 

Toppings: 
2 hårdkogte æg
Agurk, skåret ud i små tern 
Oliven 

Ordn grøntsagerne og blend dem sammen med olie, flåede tomater og boullion. Smag suppen til med salt, peber, citron og eddike, og lad den stå på køl indtil servering. 




Chilistegte rejer: 

12 store saltvandsrejer
3 store fed hvidløg
1 lille mediumstærk rød chili
Salt og peber
Olivenolie til stegning
1 lime, saften heraf 

Pil rejerne og tør dem. Hak chili fint og skiv hvidløget i tynde skiver. Steg hvidløg og chili med olie, salt og peber i et par minutter inden rejerne kommer på. Lad det hele stege sammen, indtil rejerne er stegte. Pres limen hen over lige inden servering. 



Salat med serranoskinke, mango og vanille 

4 skiver serranoskinke
1 moden mango 
en vanille stang, korn herfra 
4 store håndfulde frisk, grøn salat 
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike 
Salt og peber 

Skyl salat og skær mango ud i små tern. Steg serranoskinken på en tør pande til det får et baconagtigt udseende. Skrab kornene fra vanillestangen, og bland med olie, eddike, salt og peber. Bland alle ingredienserne sammen. Salaten bliver endnu bedre hvis den får lov at stå at marinere i vanilledressingen et par timer inden servering. 




Omelet med kartofler, spinat og parmesan 

5 nye kartofler
4 æg
1 dl friskrevet parmesan 
Salt og peber 
Et halvt, lille løg
1 fed hvidløg
3 håndfulde frisk spinat 
Olivenolie

Ordn kartofler, hvidløg og løg og skær dem i henholdsvis tyndeskiver og små tern. Steg dem sammen med spinat i olien, indtil kartoflerne næsten er møre. Imens røres æggene sammen med salt og peber. Hæld æggemasse udover fyldet - vi stegte omeletterne på en minipande, så de blev til små portionsanretninger. Drys med parmesan og steg omeletten ved meget lav varme. Man kan evt. vende den til sidst, hvis den ikke er færdig. 



Flinke hilsner

Marie & Marie 





2 kommentarer:

  1. Hvad gør man med brødet i suppen? Det ser lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det blender man simpelthen med resten - grøntsager, olie, flåede tomater og boullion. Det lyder lidt spøjst, men det giver altså lige det sidste. ;-)

      Slet