MARROKANSK SUPPE MED LINSER OG KYLLING




Hej venner!

Da Marie var på ølejr på Samsø for et par år siden, fremtryllede to søde marrokanske damer denne skønne suppe. Det er en af de kulinariske oplevelser, der er skønne at have med i baggagen! Autentisk, krydret mad, tilberedt på den helt rigtige måde. Suppen er meget mættende, og der er ikke mange spor af sommer over den, men skidt være med det, for den smager fantastisk, og samtidig billig og let at lave. Man kan variere grøntsagerne lige som man har lyst til - denne blanding er bare et bud, og lige hvad vi havde i køleskabet. Så frem med den store gryde, og lav en ordentlig portion, hvis altså det hele ikke bliver spist op inden man kan nå at gemme noget.... 


Til 4 personer: 

2 store gulerødder
2 mellemstore løg
1 cougrette
3 stængler bladselleri 
1 mediumstærk chili 
Ca. 20 g ingefær
3 fed store fed hvidløg 
3 tsk spidskommen 
2 tsk kanel 
1 tsk kardemomme 
2 dåser flåede tomater 
3 kyllingefileter
1 dl røde linser 
1 liter god boullion
Olivenolie 
Ca. 1 spsk honning 
Ca. 1 spsk æbleeddike 
Salt og peber 


Start med at klargør grøntsagerne - skræl og riv gulerødder, og skær cougrette, bladselleri og løg i små tern. 
Hak derefter chili, ingefær og hvidløg meget fint. Tilsæt kardemomme, kanel og spidskommen, og del krydderierne i to ligestore bunker. Læg den ene til side. 
Den anden bunke sauteres kort i en gryde med lidt olie sammen med de snittede grøntsager. 
Blend de flåede tomater og tilsæt dem sammen med boullion. Lad det koge i ca. 10 minutter. Tilføj linserne, og lad dem koge med lige så længe der står på posen. Vores skulle have ca. 25 minutter, men det er individuelt. Smag til om de er møre. 
I mens linserne koger i suppen, steges kyllingen med olie, og det resterende krydderiblandning. Det er vigtigt at kyllingen er gennemstegt. Lige inden servering blandes kyllingestykkerne i, og du smager til med salt, peber, eddike, honning og evt. flere krydderier. 
Pynt med frisk mynte, hvis du har, og server med godt, syrligt brød. 


Flinke hilsner 

Marie og Marie




Ingen kommentarer:

Send en kommentar