RAVIOLI MED GEDEOST OG LAKS






Hej venner! 

Sidste pasta-projekt var noget vi husker som sommerlykke. Derfor skulle succesen gentages. Denne gang i form af disse små raviolier med grøn pesto, gedeost og røget laks. De blev meget smukke og smagte dejligt. Vi er begge to meget glade for Frankrig og for den franske madkultur, så gedeost er et must i vores køkken. Vi synes smagene fra ost og laks klædte hinanden rigtig godt. 
Vi serverede pastaen med en salat lavet af tynde skiver af fennikel, æble, persille og radiser. Meget delikat, faktisk. Dette ville have været en del lettere, hvis vi havde haft et mandolinjern, men kan sagtenes lade sig gøre uden. 







Pastadej: 
150 g hvedemel 
150 g italiensk fuldkornsmel (det er også muligt kun at bruge hvedemel) 
3 æg 
1 tsk salt 

Ælt dejen sammen, og lad den hvile. 


Raviolifyld: 
En rulle gedeost 
1 dl persille 
En stor håndfuld basilikum 
100 gram røget laks 
2 fed hvidløg 
Salt og peber 

Blend det hele i en blender. Smag til med salt og peber. 


Til sidst: 
Rul pastadejen til det tyndeste der er muligt. Skær dejen ud i rektangler på ca 4x8 cm. Læg en klat raviolifyld på hver, i det øverste kvadrat og fold på midten. Brug en  gaffel til at lukke enderne med. 
Kog dem i ganske kort tid i saltet vand. Smag på dem - det er vigtigt de hverken får for meget eller for lidt. 


Salat: 
3 æbler 
1 fennikel 
1 dl persille 
10 radiser 
Olivenolie 
Æblecidereddike
Honning
Salt og peber

Skær grøntsagerne ud i tynde skiver. Brug evt. mandolinjern til dette. Hak persillen fint og strø over. Smag til med olie, eddike, honning, salt og peber. 







Flinke hilsner 


Marie & Marie


1 kommentar: