KOKOSSNITTER MED MARMELADE



Hej Venner.

Kokossnitterne her er ideelle til eftermiddagens eller aftenens hygge. Konsistensen er virkelig lækker og blandingen af mørdejen, frugten fra marmeladen og kokoslåget fungerer overraskende godt. Prøv det!





Bund


50 g smør
175 g
1/2 tsk bagepulver
50 g sukker
2 store æggeblommer
2 spsk vand

Fyld

175 g kokosmel
175 g sukker
4 æggehvider
2 spsk vand
50 g hvedemel
150 g marmelade - her brugt jorbær-rabarber

1 bradepande, cirka 22 x 31 cm

Start med at varm ovnen op til 170 grader, og for bageformen med bagepapir.
Gnid smør, mel og bagepulver sammen med fingrene, til de ligner krummer. Brug en elektrisk mikser til at røre sukker i. Kom æggeblommerne i et glas, og rør dem sammen med to spsk vand. Hæld de to blandinger sammen, og rør rundt, til de er blandet.
Tryk så massen ned i bradepanden med fingrene, og bag bunden i cirka 20 minutter, eller til den er lidt gylden. Afkøl den helt, indtil fyldet lækkes på.
Lav så fyldet: Kom kokosmel, sukker, vand og en af æggehviderne i en gryde. Varm ved lav varme og rør konstant rundt i 3 minutter, eller til sukkeret er smeltet, og det har samlet sig i en tyk pasta. Kom så melet i, og rør i yderligere 1 minut. Hæld fyldet i en skål og lad det køle af.
Pisk resten af æggehviderne stive med en el mikser. Rør 1/3 af skummet i kokospastaen, så den bliver luftigere. Fold resten i.
Smør så marmeladen på den afkølede bund, og fordel kokosblandingen over marmeladen. Stil i ovnen, og bag i 25-30 minutter til du får et gyldenbrunt resultat. Lad det køle af, inden det skæres i snitter.

God bagelyst!

Flinke hilsner

Marie 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar