JAMBALAYA MED REJER OG CHORIZO





Hej venner!

Det er nu altid rart med en nem risret til de travle hverdagsaftener.
Den her er spicy og spændende, da der ikke er sparet på fyldet.

1/2 tsk. tørret oregano
1 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. cayennepeber
1/4 tsk. kværnet, sort peber
200 g store rejer
200 g stærke chorizopølser
olivenolie
3 fed hvidløg
1 lille løg
1 1/2 dl ris
1 dåse hakkede tomater
3-4 dl bouillon (grøntsags eller hønse)
1 peberfrugt
2 stilke bladselleri
salt
friskplukket koriander
friskplukket oregano

Vend rejerne i det tørrede oregano, hvidløgspulver, cayennepeber og peber. Sæt dem så i køleskabet indtil brug.
Steg den skiveskårede chorizopølse på en tør, varm pande indtil de er sprøde og gennemstegte. Tag det så af panden og sæt til side - det er vigtigt ikke at hælde fedtet fra pølserne fra. Det skal nemlig bruges til stegning af det hakkede hvidløg og løg. Steg kun let, så det ikke når at tage farve. Tilsæt så ris - sautér kun kort, så de heller ikke tager farve. Kom så tomater i og kun lidt af bouillonen på. Tilsæt mere bouillon i takt med, at risene bliver møre. Det tager cirka 30-35 minutter. Kom så peberfrugt og bladselleri på, og lad det varme med i et par minutter. Tilsæt pølsen og rejer til panden og lad det hele varme i gennem. Smag til med salt. Server det, toppet med lækkert grønt. Vi valgte at bruge friskplukket koriander og oregano.

Hav en fortsat dejlig påske!

Flinke hilsner

Marie & Marie 

2 kommentarer:

  1. Hej Marie og Marie.
    Jeg vil blot lige nævne, hvor glad jeg er blevet for jeres blog:-)
    Jeg har lavet samtlige opskrifter, som denne jambalaya, risruller, whoopies og italiansk pizza. Alle retterne var virkelig vellykkede, og hele min familie er nærmest blevet "fans" af jeres blog.
    Keep it up!
    Hilsen Ellen

    SvarSlet
  2. Hej Ellen og familie.
    Vi blev super glade da vi læste jeres besked! Det betyder rigtig meget, at der er nogle der følger med i det vi går og laver.
    Ha' det godt og god madlavningslyst!
    Mange hilsner
    Marie og Marie

    SvarSlet