HVIDKÅLSSALAT M. RODFRUGTCHIPS, ÆBLE OG KIKÆRTER


Hej venner!


Forleden dag bestod min frokost af denne meget lækre og mættende hvidkålssalat. Den er  inspireret af lange lyse sommer aftner, der for mit vedkommende er ret tiltrængt lige for øjeblikket. Da jeg sad og kiggede billederne igennem, synes jeg pludselig at de bagte rodfrugtchips lignede små blomster. Meget smukt faktisk.
 Når man har god tid, som jeg har i denne ferie, er det sjovt at kaste sig over et lille projekt som dette. Rodfrugtchipsene kan sagtenes spises som en snack alene, eller over andre salater. 



Til 2 personer: 

Salat: 
ca. 170 g hvidkål 
2 spsk kikærter, udblødte og kogte (man kan sagtenens bruge nogle fra dåse) 
1 stort æble
25 g rødbede 
25 g gulerod 
Salt 
Peber 
1 fed hvidløg 
Lidt olivenolie 

Dressing: 
3 spsk rygeost 10% 
1 tsk æblecidereddike 
lidt minimælk
1 fed hvidløg
Salt 
Peber 



Start med at tænd ovnen på 180 c. Skræl rodfrugterne, og skær dem derefter i meget tynde skiver. Man kan bruge et mandolinjern eller en kartoffelskræller til dette. Lidt dem derefter i en marinade af olie, hvidløg, salt og peber, og lad dem lille til ovnen er varm. 

I mens snitter du hvidkålet i meget små stykker. 
Æblerne skal også skæres ud i mundrette bidder. 

Når ovnen er varm, sætter du rodfrugterne ind på en bageplade. Lad dem blive derinde i ca. 15 minutter. 


Dressing: 

Rør det hele sammen, og bland til sidst med kål, rodfrugter, æble og kikærter. 


Flinke hilsner 

Marie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar