FALAFEL




Hej venner!

Det er efterhånden ved at være et par ugen siden, vi lavede falafel. Men det bliver det jo næppe dårligere af. Det var lækkert og anderledes - og så virkelig nemt.




40 falafler

400 g tørre kikærter
stort bundt persille
et helt hvidløg
75 g tahin
1 tsk. bagepulver
et løg
1 tsk. hele korianderfrø
1 tsk. hel spidskommen
saft af 1/2 citron
1 spsk. salt
Olie til stegning

Skyl kikærterne grundigt og sæt dem i blød natten før brug i rigeligt med vand. Næste dag hældes vandet fra - tjek grundigt for evt. småsten. Kikærter, persille og løg køres gennem kødhakkeren (eller en foodprocessor) og blandes grundigt med resten af ingredienserne. Form falaflerne små, flade og på ca. 25 g. Steg i meget varm olivenolie ved høj varme til de er gennemstegt.
Vi serverede dem i grove pitabrød og lavede en lækker blommesalat, samt guacamole til.

Nyd det!


Flinke hilsner 

Marie & Marie






Ingen kommentarer:

Send en kommentar