DAL, REITA OG PÆRESALAT



Hej venner! 


En lækker dal, kan virkelig løfte humøret. God, krydret og varm, servet med en mild agurkereita og frisk pæresalat - det er lykken. 







2 spsk. god olivenolie
330 g kartofler
ca. 3 dl frisk spinat 
7 dl vand (supplér gerne med mere, hvis rette bliver for tyk) 
salt og peber
500 g gulerødder
6 fed hvidløg
300 g røde linser 
200 g tomater
1 spsk karry
2 tsk knuste korrianderfrø
1 tsk knust chili (afhænger af hvor stærk chilien er)
laurbærblade
1 spsk rørsukker
4 hakkede, tørrede abrikoser
5-6 grønne kardemommekapsler. 

skyl linserne. Hak tomater og hvidløg, og steg begge dele med krydderier og lidt olie. Orden gulerødder og kartofler.
 Skær dem ud i passende tern. Tilsæt disse sammen med vandet, og lad retten simre i ca. 20 minutter - eller indtil linserne er møre. Pas på med at lade retten koge for længe, da den let kan blive udkogt i smagen. 
Tilsæt tilsidst spinat, og lad det koge med i ca. 2 minutter. Smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderier. 


Agurkereita: 

0,5 agurk 
150 ml yoghurt uden smag
salt og peber

Skær agurken ud i mundrette tern, og bland resten af ingredienserne i.
 Server over den brandvarme dal. 







Pæresalat: 

2 pærer
ca. 5 dl frisk spinat
50 g parmesanost 
god olivenolie
citronsaft
salt og peber

Skær pærerne i tynde skiver. 
Rens spinaten og bland disse to sammen med olie, citronsaft, salt og peber. 
'Skræl' osten ind over salaten, så det bliver til små flager. 



Flinke hilsner 


Marie & Marie 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar