FLØDEBOLLER #HIGH TEA





Hej venner!

Endnu et post fra vores high tea serie. Der her er nok højdepunktet fra hele den eftermiddag - nemlig de hjemmelavede flødeboller. Det var lidt svært, men når vi kan finde ud af det, kan I også. ;-)
De smager meget bedre end dem man køber med deres tykke chokoladeskal, bløde creme og sprøde marcipanbunde. Man kan lave forskellige varianter f.eks. med knust, frysetørret hindbær, knust nescafé eller lakridspulver. Vi valgte bare at lave en grundopskrift:




Til 30 stk.
Bunde:
Skær marcipan ud i passende skiver og læg dem ind i ovnen på 180 grader, og bag dem i 7 minutter.

Creme:
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
evt. smagsgiver

Lad sukker og vand koge i 2 minutter. Derefter pisker du æggehviderne. Når de er pisket hælder du sukker og vandmassen ned i, i en tynd stråle. Bliv ved med at piske ved middelhastighed de næste 15 minutter. Cremen sprøjtes på bundene og stilles køligt væk i 2 timer - du kan evt. bage dem i 5 minutter ved 180 grader, for at opnå en sprød overflade.
Bagefter pensler du dem med smeltet mørk chokolade.


Flinke hilsner 

Marie & Marie.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar