BIRTHDAY WHOOPIES







Hej venner!

Vores dejlige veninde Emilie havde fødselsdag den 10. oktober - det er ved at være noget tid siden nu, men I skal ikke snydes for et indlæg. Vi syntes hun skulle forkæles med nogle søde, små whoopie pies, fordi hun selv er så sød! Man kan lave dem i mange forskellige varianter. Marengscremen vi valgte at putte i, kan erstattes med marshmallowfluff, nuggatcreme, flødeskum med moste bær og meget andet. Dejen kan også bages uden kakao - kun fantasien begrænser.  Hej venner!


Kage

60 g smør
4 spsk raps olie
2½ dl sukker
1 æg
2 tsk vaniljesukker
3½ dl mel
2 dl kakao
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2½ dl mælk

Det er en god idé at have gjort tre stykker bagepapir klar, hvor du har tegnet 70 små ringe med en diameter på ca. 4 cm. Det gør det lettere at sprøjte kagerne ens.
Start med at piske smør, olie og sukker med en håndmikser. 
Når det er blevet luftigt, kan du komme æg og vaniljesukker i. 
Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en ny skål. Sigt det ned i dejen og bland mælken i. 
Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i de forberedte cirkler. Kagerne bages ca 10 minutter ved 200 grader. Køl dem af inden marengsen kommer i. 


Marengs

3/4 dl vand
1½dl sukker
3 pasteuriserede æggehvide
½ dl sukker
2 tsk vaniljesukker

Kog vand og 1
½ dl sukker i en gryde til dit sukkertermometer viser 120 grader. Rør ikke undervejs. 
Når det har kogt lidt, begynder du at piske æggehvider luftige. Når de er luftige, pisker du den sidste del af sukkeret i. Bliv ved med at piske, indtil marengsen er stiv. Når lagen er nået de 120 grader, pisker du den i en tynd stråle ned i marengsen. Bliv ved med at piske, til den er helt kold. 
Læg kagerne sammen. Så har du nogle søde, små (lidt femi) kager til din veninde, eller bare til dig selv og dine nærmeste. 

Flinke hilsner 

Marie & Marie  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar