ÆBLER OG GRILL I REGN













I dag har vi bevægede vi os ud i regnvejret i protest mod sommerens afslutning for at grille kødspyd. Til det lavede vi to lækre efterårssalater, med bl.a. æbler fra haven og frisk spinat. 


Kødspyd: 

400 gram svinekød (her kan man bruge alt slags kød, man lige går og har) 
Supplér med pølser. 

Marinade: 
3 spsk. god olivenolie
1,5 spsk. soja 
1 fed presset hvidløg
lidt chili efter temperament 
Kryddersalt 

Lad kødet hvile i marinaden i en time. Vi valgte at grille dem udendørs, men de kan også steges i ovnen til de er gennemstegte. 


Græsk salat: 

900 gram kartofler 
0,5 dl olivenolie 
2 spsk. citronsaft
2 tsk. kryddersalt 
2 peberfrugter (gerne en gul og en rød, det havde vi bare ikke) 
2 spsk. olivenolie 
2 fed hvidløg 
salt og peber 
50 gram sorte oliven 
75 gram fetaost

Først bager du kartoflerne i ovnen sammen med olivenolie, citronsaft og oregano i 40 minutter. Når de har bagt ti minutter, sætter du peberfrugterne ind i ovnen sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Tag dem ud af ovnen samtidig og lad dem køle af. Derefter blander du det sammen, og tilsætter de øvrige ingredienser. 

Æblesalat: 

2 æbler
To gode håndfulde spinat 
Halvt granatæble 
20 minicubes mozzarella 
Olivenolie 
salt og peber

Skær æblerne ud i tynde skiver. Bland resten af ingredienserne sammen. Smag til med olie, salt og peber. 

Flinke hilsner

Marie & Marie 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar