I dag har vi bevægede vi os ud i regnvejret i protest mod sommerens afslutning for at grille kødspyd. Til det lavede vi to lækre efterårssalater, med bl.a. æbler fra haven og frisk spinat.
Kødspyd:
400 gram svinekød (her kan man bruge alt slags kød, man lige går og har)
Supplér med pølser.
Marinade:
3 spsk. god olivenolie
1,5 spsk. soja
1 fed presset hvidløg
lidt chili efter temperament
Kryddersalt
Lad kødet hvile i marinaden i en time. Vi valgte at grille dem udendørs, men de kan også steges i ovnen til de er gennemstegte.
Græsk salat:
900 gram kartofler
0,5 dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 tsk. kryddersalt
2 peberfrugter (gerne en gul og en rød, det havde vi bare ikke)
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
salt og peber
50 gram sorte oliven
75 gram fetaost
Først bager du kartoflerne i ovnen sammen med olivenolie, citronsaft og oregano i 40 minutter. Når de har bagt ti minutter, sætter du peberfrugterne ind i ovnen sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Tag dem ud af ovnen samtidig og lad dem køle af. Derefter blander du det sammen, og tilsætter de øvrige ingredienser.
Æblesalat:
2 æbler
To gode håndfulde spinat
Halvt granatæble
20 minicubes mozzarella
Olivenolie
salt og peber
Skær æblerne ud i tynde skiver. Bland resten af ingredienserne sammen. Smag til med olie, salt og peber.
Flinke hilsner
Marie & Marie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar