KARTOFFEL, TOMAT, SENSOMMER




Vores første madlavningsprojekt var at lave en rigtig god tomatsuppe. Det lykkedes, dog med en del komplikationer, da vi ikke er bange for lidt impro. Vi stavblendede kun suppen en anelse, så den både blev tyk, men stadig havde små grøntsager gemt. Derudover lavede vi små kartoffelpizzaer, der både var super lækre og nemme at lave - perfekt til madpakken, eller som vi har gjort, til en suppe.

TOMATSUPPE

500 gram friske tomater
500 gram flåede tomater på dåse
400 gram løg
1 liter bullionsuppe
75 gram squash
75 gram aubergine
et bundt timian
10 pebberkorn
et laurbærblad
en tsk. revet muskat
salt og pebber

Start med at sautere løg, squash og aubergine i en gryde i 4 minutter. Bagefter hælder du alle andre ingredienser i, og lader den koge i ca. en time.

SMÅ KARTOFFELPIZZAER

Dej:
et halvt kilo groft italiensk mel
3 spsk. olivenolie
4 dl. lunkent vand
25 gram gær
lidt sukker
lidt salt

Fyld:
6 kartofler
Olie
Rosmarin
Oliven
Ansjoser

Opløs gæren i vandet, og bland derefter de andre ingredienser til dejen i. Lad den hæve i ca. to timer. Når den er hævet rulles den ud og formes i passende størrelse. Tilsæt derefter fyldet. Skal i ovnen ca. 18 minutter, alt efter størrelse.


Flinke hilsner

Marie & Marie



Ingen kommentarer:

Send en kommentar